Tyrkiet

KLIK FOR AT SE VORES HOTELLER I TYRKIET

Tyrkiet hedder officielt Republikken Tyrkiet er et eurasisk land, der dækker halvøen Anatolien i det sydvestlige Asien og Thrakien i sydeuropas Balkanregion.
Tyrkiet byder på moderne hoteller samt første klasses restauranter med locale specialiteter, og natklubberne som er åbne næsten hele natten. Det pragtfulde køkken, de venlige mennesker, og store udbud af aktiviteter,, det dejlige havvand og et fornuftigt prisniveau, er med til at gøre ferien perfekt.
Beliggende på grænsen mellem Europa og Asien, og den største by, Istanbul, deler sig over to kontinenter ved det smukke Bosporusstræde. Landområde dækker over 800.000 kvadratkilometer, med en kystlinje der strækker sig over mere end 8000 kilometer, med Middelhavet mod syd, Ægæerhavet mod vest, Marmarahavet mod nordvest og Sortehavet mod nord.
Tyrkiets natur er meget varierende. Se bla. Pamukkale, “Bomuldsslottet” med sine varme kilder, Göreme-dalens eventyrlandskab, de smukke palmestrande, sneklædte bjerge, og dale. Marker, stepper, samt floder, søer og dæmninger. Tyrkiet har ca. 300 solskinsdage om året.
Den tyrkiske historie begynder længe før vort årtusinde og har været hjemsted for mange forskellige civilisationer. Overalt vidner ruiner og monumenter om disse mægtige kulturer som var. For eksempel findes to af verdens syv vidundere i Tyrkiet; Artemistemplet i Efesos og Halikarnassos Mausoleum i Bodrum.
I Efesos finder man Jomfru Marias Hus, hvor der den 15 august holdes messe til minde om hendes optagelse i himlen, og i Troja Den trojanske Hest fra Homers fortælling”Iliaden”. Det siges også ifølge legenden, at Noah’s Ark efter Syndfloden strandede på Araratbjerget i østtyrkiet og at Sankt Nicholas boede i byen Demre.
En historie, kultur og natur der er værd at opleve.